Buurtgezinnen.nl viert 1.000ste koppeling

Geplaatst op:

Inmiddels 1.000 gezinnen dat via Buurtgezinnen een ander gezin steunt bij de opvoeding van de kinderen

Buurtgezinnen.nl viert 1.000ste koppeling

Op 14 november vorig jaar vierden Buurtgezinnen.nl de 500ste koppeling via Buurtgezinnen in Nieuwegein. Ruim een jaar later, op maandag 16 december, was de 1000ste koppeling een feit.

Het gezin Hoogendoorn uit Scherpenzeel besloot onlangs een gezin uit de buurt dat veel zorgen heeft omdat hun zoontje aan epilepsie lijdt, hun steun aan te bieden. Daarmee vormden zij het 1000ste gezin dat via Buurtgezinnen een ander gezin steunt bij de opvoeding van de kinderen. Annelies Hoogendoorn: ”Wij weten uit ervaring dat het leven zwaar kan zijn. Dan is het zo belangrijk dat je steun krijgt van mensen om je heen. Door wat we zelf hebben meegemaakt, voelen wij een drive om er te zijn voor mensen die hulp kunnen gebruiken.” Haar man Richard vult aan: “Ik heb een zusje met een beperking, als kind zag ik hoe goed het mijn moeder deed, dat mijn zusje af en toe werd opgevangen, zodat zij zich kon ontspannen.”

Onze betrokkenheid

Eleven Floawers Foundation levert een financiële bijdrage aan een onderzoek door het lectoraat Informele Netwerken en Laatmoderniteit van de Christelijke Hogeschool Ede naar de (financiële) opbrengst van koppeling van vraag- en steungezinnen door Buurtgezinnen.nl.

Meer weten?

Harriƫt Gijsbertsen

Programma Manager

Meer weten?