Project

Ontwikkelingsgerichte dagbesteding

Style Element

Een plek in het groen voor ontwikkelingsgerichte dagbesteding voor cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt met als doel om, indien mogelijk, uiteindelijk zelfstandig werk te vinden.

Ontwikkelingsgerichte dagbesteding in het groen

Cliënten die een plek hebben op een dagbestedingslocatie krijgen onvoldoende kansen om vaardigheden te ontwikkelen die een perspectief bieden op (deels) betaald werk. Hiervoor zijn meer plekken nodig waar ontwikkelingsgerichte dagbesteding aangeboden wordt. Landgoed Zonneoord is zo’n plek.

De behoefte aan ontwikkelingsgerichte dagbesteding op Landgoed Zonneoord ligt er aan twee kanten. In de gemeente Ede is behoefte aan locaties waar cliënten terecht kunnen voor ontwikkelingsgerichte dagbesteding die zo mogelijk toe leidt naar werk. Daarnaast is het noodzakelijk dat voor het beheer van het landgoed het terrein van het landgoed wordt onderhouden. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil Landgoed Zonneoord het onderhoud graag combineren met het aanbieden van ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Dit gebeurt vanuit Stichting Natuurwerkplaats Zonneoord.

Style Element

Omschrijving afbeelding / kan hier ook alleen een foto ipv met video?

Onze werkplaats omarmt natuur en bewogenheid en staat open voor iedereen.
Style Element

Tjeerd de Vries

werkbegeleider

Uitvoering

Stichting Natuurwerkplaats Zonneoord voert het project uit in nauwe samenwerking met o.a. de gemeente Ede, het (passend) onderwijs, de Onderwijs Specialisten Ede (De Toekomst), zorgorganisaties, Zorgboerderijen, jobcoach- en re-integratie organisaties.

Het doel?

Het aanbieden van ontwikkelingsgerichte dagbesteding aan cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt met als doel om, indien mogelijk, uiteindelijk zelfstandig werk te vinden. Daarnaast biedt de stichting ook groene stageplekken, groepen of individuen, om hen te begeleiden naar een (reguliere of beschutte) plek op de arbeidsmarkt.
Het project biedt ontlasting van het gezin/de thuissituatie middels het aanbieden van structuur en invulling van de dag in een groene omgeving (met de positieve bijeffecten van een dag werken in de natuur).

Onze betrokkenheid

Eleven Floawers is betrokken bij de opstart van het initiatief. Zij is overtuigd van de meerwaarde van ontwikkelingsgerichte dagbesteding en wil dit stimuleren.

Deel project:

Heeft u vragen of ideeën?

Impact maken op het snijvlak van landbouw en jeugdzorg kan alleen door samen te werken. Bent u (zorg)boer, werkzaam in de jeugdzorg of verantwoordelijk vanuit de overheid? Wij denken, helpen en werken graag met u mee.

Style Element

Harriët Gijsbertsen

Programma-manager

Bel Harriët Gijsbertsen Stel een vraag

Bekijk andere projecten

Bekijk alle projecten