Project

Zorg & onderwijs voor thuiszitters

Style Element

Deze zorgboer lanceerde als eerste een thuiszittersprogramma om kinderen veerkrachtiger en weerbaarder te maken en te helpen richting re-integratie naar school en in de maatschappij. Een succesvol concept.

Uitbreiding aanbod thuiszittersprogramma

Zorgboerderij De Peerdegaerdt in Strijen is in 2011 opgericht om aan volwassenen en kinderen met een mentale en/of fysieke ondersteuningsvraag dagbesteding en/of begeleiding te bieden.

In 2019 lanceerden zij het eerste thuiszittersprogramma van Nederland: ‘Op weg’. Vanuit de zorg- en activiteitenboerderij De Peerdegaerdt wordt begeleiding op maat geboden voor thuiszitters van 6 t/m 27 jaar uit De Hoeksche Waard, Regio Rijnmond en De Drechtsteden. Met de trajecten maken ze jongeren weerbaarder en veerkrachtiger.

Dieren willen alleen maar weten wat iemand kan betekenen en zijn helemaal niet geïnteresseerd in iemands beperkingen. Dit is een hele andere en positieve benadering, die wij zelf ook graag toepassen. Iemand simpelweg waarderen om de persoon die hij is.
Style Element

Hélen Sturm, Landgoed De Peerdegaerdt

Uitvoering

Sinds de oprichting in 2011 vormt Landgoed de Peerdegaerdt een zorg- en activiteitenboerderij waar zowel kinderen als volwassenen terecht kunnen voor begeleiding en dagbesteding.

Doel project?

Met dit programma worden meer kinderen, die nu op de wachtlijst staan, én nog meer andere kinderen, geholpen in een prikkelarme omgeving richting re-integratie naar school of breder in de maatschappij.

Onze betrokkenheid

Eleven Floawers heeft financieel bijgedragen aan de uitbreiding van het thuiszittersprogramma.

Deel project:

Heeft u vragen of ideeën?

Impact maken op het snijvlak van landbouw en jeugdzorg kan alleen door samen te werken. Bent u (zorg)boer, werkzaam in de jeugdzorg of verantwoordelijk vanuit de overheid? Wij denken, helpen en werken graag met u mee.

Style Element

Harriët Gijsbertsen

Programma-manager

Bel Harriët Gijsbertsen Stel een vraag

Bekijk andere projecten

Bekijk alle projecten